Maes heeft vraag voor bestuur: "Het is duidelijk wat er moet gebeuren"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 4 reacties
Maes heeft vraag voor bestuur: "Het is duidelijk wat er moet gebeuren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit moet het seizoen worden van KRC Genk. Bakken talent, maar een gebrek aan ervaring tussen de lijnen. En dus heeft Peter Maes op enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt nog een vraag voor het bestuur.

“We zitten met een vrij jonge groep en we hebben niet echt persoonlijkheden in onze groep die al het één en ander hebben meegemaakt. Als dan Thomas Buffel nog wegvalt", opent de Limburgse oefenmeester.

“Op een moeilijk moment moet iemand vanop het veld een reset kunnen geven zodat je vanaf nul terug kan opstarten. Dit is een proces waar iedereen moet in groeien. De jongens kunnen de tactische afspraken een hele tijd volgen, maar vanaf het moment dat we wat tegenstand krijgen, wordt het moeilijk om daarop te anticiperen."

Jeugd kan enkel groeien met mensen rondom hen die hen beter maken

"Dat heeft te maken met het lezen van het spel, meedenken en de situaties goed inschatten. Dit is ook een signaal want we willen ongelooflijk inzetten op de jeugd, maar de jeugd kan alleen maar groeien als ze mensen rondom zich hebben op het veld die hen beter maken. We hebben te weinig van die jongens.”

“Ik ga ervan uit dat we ons zullen kwalificeren voor de Europa League en dan ben ik wel vragende partij dat wij op de drie fronten kunnen meestrijden. Het is duidelijk wat daarvoor moet gebeuren", besluit Maes.

Thomas Buffel is de meest ervaren man bij KRC Genk
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties