Ex-trainer van Genk beschuldigt UEFA van corruptie in EK-kwalificatiecampagne

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Ex-trainer van Genk beschuldigt UEFA van corruptie in EK-kwalificatiecampagne
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alex McLeish, ex-trainer van Racing Genk, was in 2007 bondscoach van Schotland. Hij beweert dat zijn land kwalificatie voor het EK 2008 heeft misgelopen door corruptie bij de UEFA.

McLeish vertelt in Herald Scotland dat hij voor het cruciale EK-kwalificatieduel tegen Italië een telefoontje kreeg waarin hij gewaarschuwd werd dat een Schotse zege niet gewenst was door de UEFA.

De anonieme bron zou gelijk krijgen: volgens McLeish nam de Spaanse scheidsrechter Manuel Mejuto González enkele cruciale en dubieuze beslissingen, waardoor Italië de wedstrijd met 1-2 won. De winning goal viel na een onterechte vrijschop in blessuretijd.

 

Gewaarschuwd door Italiaanse journaliste

In de week voor de wedstrijd kreeg McLeish een telefoontje van een Italiaanse journaliste: "Denk jij nu echt dat de UEFA het zou toelaten dat Frankrijk en Italië zich niet plaatsen? Luister, meneer McLeish, heel Italië praat hierover. Bij elke beslissing die beide kanten op kan gaan, zal de scheidsrechter de Italianen en de Fransen bevoordelen."

Schotland eindigde uiteindelijk als derde in de kwalificatiegroep. De Schotten telden twee punten minder dan Frankrijk en vijf minder dan Italië. Zowel de UEFA als scheidsrechter Mejuto González ontkennen alle beschuldigingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties