Messoudi en François weken out met spierblessure: traint Beerschot-Wilrijk te hard?

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Messoudi en François weken out met spierblessure: traint Beerschot-Wilrijk te hard?

Het was puzzelen afgelopen weekend bij Beerschot-Wilrijk. Zowel Mo Messoudi als diens vervanger Guillaume François vielen tijdens de match tegen Patro uit met een spierletsel. Wordt er te hard getraind?

Na 20 minuten moest Marc Brys tegen Patro Eisden Maasmechelen al noodgedwongen een eerste wissel doorvoeren na de rode kaart van doelman Clepkens. Maar ook Mo Messoudi en invaller Guillaume François gingen vroegtijdig douchen, beide spelers vielen geblesseerd uit. Het verdict: scheur in de kuitspier (Messoudi) en een scheurtje aan de adductoren (François). Allebei een maand langs de kant.

Traint Beerschot-Wilrijk dan zo hard? Of is het toeval dat er twee spelers in een match uitvallen met een spierblessure? "Allereerst: dit zijn twee totaal verschillende blessures", zegt clubdokter Nick Jansen aan Voetbalkrant.com. "Messoudi sukkelde al een tijdje met verschillende kleine letsels en François moest zonder opwarming invallen."

Guilllaume François kwam na 28 minuten in het veld voor de geblesseerde Messoudi, maar viel een kwartier later zelf geblesseerd uit.

"Niets met trainingsintensiteit te maken"

"François traint nog maar tien dagen mee. Hij had niet opgewarmd en moest koud in het veld, dan kan er acuut iets in een spier schieten. Bij Messoudi was het een opeenstapeling van andere letsels, hij heeft dat waarschijnlijk overgecompenseerd in de kuit", aldus de clubdokter.

Zijn deze blessures te wijten aan de intensiteit van de trainingen? "Nee, zeker niet. Iedereen weet dat er onder Marc Brys hard getraind wordt, maar deze blessures hebben daar absoluut niets mee te maken."

Messoudi bevestigt: "Het is gewoon brute pech. Ik voelde me fysiek écht goed, maar zal de kleinere ongemakken waarschijnlijk wat hebben willen camoufleren. We trainen veel, misschien wel meer dan sommige eersteklassers. Maar dat is goed: we zijn fysiek altijd sterker dan onze tegenstander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties