Belfodil is nu al gek van Luiks publiek: "Ik heb in stadions zoals San Siro gespeeld, maar dit maakte ik nog nooit mee"

Redactie
| 9 reacties
Belfodil is nu al gek van Luiks publiek: "Ik heb in stadions zoals San Siro gespeeld, maar dit maakte ik nog nooit mee"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ishak Belfodil loopt nog maar enkele weken mee op Standard, maar in die korte tijd is hij onder de indruk geraakt van de fans van de Rouches. Op Sclessin heerst een sfeer die hij nog nooit meemaakte.

De 24-jarige Algerijnse international heeft al heel wat clubs op zijn cv staan. Van Olympique Lyon ging het naar Italië: Bologna, Parma, Livourno en zelfs Inter Milan. Na de match tegen Genk op Sclessin en zijn eerste doelpunt gaf hij zijn mening over de sfeer: "Het was gewoon zot", vertelt hij in LDH.

In de kleedkamer kon hij het nog niet geloven: "Ik heb aan de anderen gezegd: 'Jongens, dit is ongelooflijk die ambiance. Ik heb in grote stadions zoals San Siro gespeeld, maar dit heb ik nog nooit gezien.' Ze antwoordden me: 'Je hebt nog niks gezien', doelend op de Clasico. Ik durf me zelfs niet inbeelden wat dat gaat geven."

De Clasico? Ik durf me zelfs niet inbeelden wat dat gaat geven

En Belfodil doet nu ook zijn defensief werk, dankzij diezelfde supporters. "Ik heb mijn stijl van spelen gewijzigd. Ik heb nog nooit zoveel verdedigd en ik doe het met plezier, want het komt de ploeg ten goede. En de fans appreciëren evenveel een goeie recuperatie als een doelpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties