Ex-Genk-trainer opgewonden over Bailey: "Veel clubs gaan in de rij staan voor hem"

Ex-Genk-trainer opgewonden over Bailey: "Veel clubs gaan in de rij staan voor hem"
Foto: © photonews

Dat Genk erop rekent ooit serieus langs de kassa te passeren voor Leon Bailey is geen geheim. De Limburgers zagen in hun wedstrijd tegen Sassuolo trouwens een scout van Manchester United afzakken. En Alex McLeish, ex-coach van Genk, geeft zijn mening over de PL-kwaliteiten van de tiener.

Heel wat clubs uit de Premier League hebben Bailey op hun radar staan. "Ik ging naar Genk kijken toen ze in Cork City speelden", geeft hij aan bij M.E.N Sport. "Ik denk dat hij nog ruwe kanten heeft, maar ook een grote progressiemarge. Jongeren moeten fouten kunnen maken. Ze moeten kunnen evolueren."

"Bailey was er nog niet toen ik daar zat, maar hij zat wel in de database", zei McLesih nog. "Ik weet nog dat één van de coaches zei dat ze probeerden hem te halen. Maar die naam was ook al gevallen toen ik nog Engeland zat, ik denk bij Aston Villa. Maar op dat moment was het onmogelijk om een werkvergunning voor hem te krijgen."

Quote

Maar McLeish is nu wel opgewonden als hij hem aan het werk ziet. "Elke keer hij aan de bal komt, weet je dat er iets kan gebeuren. Ik zag hem tegen Cork wel verschillende keren in scorepositie komen, maar nooit goed afwerken. Maar hij is er bijna en het is een jongen die veel clubs waarschijnlijk zal interesseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties