Analist stelt pertinente vraag: "Waarom een Spaanse ref bij Portugese ploeg? In 99% van de gevallen penalty voor Club Brugge"

Redactie
| 9 reacties
Analist stelt pertinente vraag: "Waarom een Spaanse ref bij Portugese ploeg? In 99% van de gevallen penalty voor Club Brugge"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat met 0 op 12 op de rand van de Europese uitschakeling. Ook in Porto lukte het weer allemaal nét niet voor blauw-zwart. Het bilan? Dat is zo zuur.

"De tweede helft was iets beter dan de eerste, maar het was eigenlijk te weinig om aanspraak te maken op een gelijkspel of meer", besefte Jan Ceulemans in de studio's van Q2 na Porto - Club Brugge. "Het slaat allemaal een beetje tegen. Penalty's tegen, zelf geen penalty's krijgen, jammerlijke tegendoelpunten, ..."

Club Brugge was opnieuw niet top, en enkel dan kunnen ze iets rapen

"Maar dat is misschien het verschil tussen de subtop en de echte top in Europa. Ze waren opnieuw niet top vandaag," pikte Gilles De Bilde in. "Enkel als ze zelf super zijn én alles zit mee, dan kan het in de Champions League lukken voor dit Club Brugge. Preud'homme heeft gekozen voor de competitie. Of het de goede keuze was? Dat zal blijken zondag."

De Bilde snapte verder ook de keuze voor de arbitrage niet: "Ik zeg niet dat er een link is, maar een Portugese ploeg met een Spaanse arbiter en Casillas in doel? Club Brugge krijgt geen strafschop in een fase waar 99% zou fluiten. Waarom geen Poolse of Roemeense scheidsrechter kiezen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties