Lombaerts is geen Rode Duivel en speelt tegenwoordig wel: dit is waarom

Lombaerts is geen Rode Duivel en speelt tegenwoordig wel: dit is waarom
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts is een serieuze pechvogel. De afgelopen maanden speelde hij niet veel bij zijn club, maar werd hij wel nog opgeroepen voor de Rode Duivels. Nu speelt hij en is hij er niet bij.

En de vorige keren moest Lombaerts ook telkens op de tribune plaatsnemen. Roberto Martinez lijkt de verdediger van Zenit St.-Petersburg dan ook vooral als stoplap te gebruiken. Al wil hij dat zo niet gezegd hebben. "Ik heb genoeg ervaring achterin met de terugkeer van Vincent Kompany", legde Martinez uit.

"Hij maakt nog altijd deel uit van mijn plannen, maar ik heb hem nu niet nodig. Ik wil nu jonge spelers de kans geven, maar Lombaerts heeft nog altijd een toekomst bij de nationale ploeg."

Toch vragen bij evenwicht in kern

Al stellen we ons wel enkele vragen bij het evenwicht in deze kern. Op links in de verdediging zijn de keuzes heel beperkt, terwijl er op rechts keuze in overvloed is. Of het moet zijn dat Martinez vanaf nu elke keer met drie centrale verdedigers gaat spelen. Op rechts heeft hij Meunier, Cavanda en Foket, op links... geen enkele jongen die echt linksback is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties