Verhaeghe wil play-offs aanpassen: "Ik stel verschillende hiaten vast"

Redactie
| 25 reacties
Verhaeghe wil play-offs aanpassen: "Ik stel verschillende hiaten vast"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De play-offs zijn nog steeds niet onbesproken. Maanden voor we er weer aan beginnen, stelt Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zich er opnieuw vragen bij. Hij stuurt dan ook aan op - opnieuw - een aanpassing.

Verhaeghe is één van de voorzitters die in het boek 'De Voorzitter' zijn zegje mag doen. "De vraag is of ze werken in het belang van het voetbal. Dan stel ik een aantal hiaten vast. Je hebt enerzijds de halvering van de punten die de geloofwaardigheid van je reguliere competitie aantast. Het andere probleem is de loodzware kalender, zeker als je lang meedraait in Europa en de Belgische beker."

Ook de bekerformule wordt daarbij geviseerd. "In de huidige formule wordt de bekerfinale ergens in maart betwist, nog voor de start van de play-offs, terwijl iedereen intuïtief aanvoelt dat een bekerfinale het orgelpunt zou moeten zijn van het voetbaljaar."

De bekerfinale wordt ergens in maart betwist, terwijl iedereen intuïtief aanvoelt dat een bekerfinale het orgelpunt zou moeten zijn van het voetbaljaar

"En wat is het resultaat? Dat de bekerwinnaar al voor de start van de play-offs zeker is van Europees voetbal. Waarom zouden die dan nog moeite doen voor de tweede plaats en het risico lopen om in de voorrondes van de CL te worden uitgeschakeld?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties