Koeman gaat tegen kritikasters in: "Lukaku is daarin één van de besten van de wereld"

Redactie
| 8 reacties
Koeman gaat tegen kritikasters in: "Lukaku is daarin één van de besten van de wereld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku speelt vanavond tegen Nederland in de spits. Ondanks zijn internationale faam is hij bij de Rode Duivels nog altijd niet zeker van zijn basisplaats. En dat vindt zijn trainer bij Everton, Ronald Koeman, vreemd. "Romelu is voor iets groter dan Everton bestemd."

Dat hij bij België geen onbetwist titularis is, doet Koeman wel vreemd opkijken. "Omdat ik met Lukaku iedere dag bij Everton werk. En als ik zie hoe hij zich ontwikkelt als jonge speler is het belangrijk dat zij vertrouwen voelen. Aan de andere kant heeft hij misschien niet altijd die topprestaties in België gebracht. En dan komt kritiek, daar moet je als speler tegen kunnen, het hoort bij het voetbal", zegt de Nederlander in HLN.

"Maar Lukaku is potentieel een geweldige spits, én pas 23 jaar oud. Hij wordt alleen maar beter. Er zit nog veel meer rek op. Ik denk dat Romelu zal laten zien dat hij voor de komende periode de beste spits is die België opstellen kan."

Voor Koeman is Lukaku één van de besten die hij ooit zag qua afwerking. En dat wil toch iets zeggen.

Het grootste punt van kritiek is zijn balbehandeling. Tegen Bosnië miste hij een dot van een kans. "Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind hem juist in zijn afwerking voor doel erg goed. Hij houdt overzicht, en op het laatste moment als hij een kans moet afmaken, dan is hij een van de besten die ik zelf heb meegemaakt in mijn periode als voetballer, en zeker ook als coach. Lukaku kan wel in zijn arbeid nog wat meer doen voor het elftal, en in het positioneel verdedigen. Maar aanvallend in beweging vind ik hem top."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties