Onverwachte topschutters in Europa, In België twee nieuwkomers op kop

Redactie
| 4 reacties
Onverwachte topschutters in Europa, In België twee nieuwkomers op kop
Foto: © Photonews

Nu de competitie even stil ligt door de interlandbreak kunnen we de balans opmaken in de Europese competities. Welke aanvallers voeren momenteel de tabellen aan?

Er zijn drie spelers die elf doelpunten gemaakt hebben dit seizoen, en niet wie je zou verwachten. Anthony Modeste (FC Köln), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dormund) en Edinson Cavani (PSG) staan bovenaan het klassement van Europa.

In de Engelse Premier League kon Diego Costa al het meest scoren met negen goals voor Chelsea. In de Spaanse Liga wordt de eerste plaats met acht goals gedeeld door spelers van het Catalaanse killerstrio, Lionel Messi en Luis Suárez.

Dit moeten we we wel in perspectief zetten, want de competities begonnen niet gelijk en dus heeft niet elke speler evenveel wedstrijden gespeeld.

België

Onze eigen pintjesliga wordt aangevoerd door Lukasz Teodorczyk bij Anderlecht en Idriss Saadi bij Kortrijk met allebei negen goals. Dat is vooral opvallend omdat beide spelers pas sinds deze zomer in België spelen. Ze zijn er duidelijk uitstekend in geslaagd om zich snel aan te passen.

In vorige jaren

Vorig jaar was de Europese topschutter op het einde van het seizoen Luis Suárez met veertig treffers. De speler die deze titel al het meeste op zijn naam heeft staan is Cristiano Ronaldo, namelijk vier keer.

De enigste Belg die dit ooit al heeft gepresteerd was Erwin Vandenbergh bij Lierse in 1979/1980.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties