Belgische topclubs hebben serieuze keeperproblemen

Ben Van der Aerschot
| 36 reacties
Belgische topclubs hebben serieuze keeperproblemen

Met de transferperiode in aantocht kunnen de clubs beginnen nadenken over eventuele versterkingen. Het is daarbij opvallend dat veel ploegen nog zoekende zijn in doel. Blessures en vertrouwenscrisissen spelen hierbij een belangrijke rol. Reden genoeg om grondig na te denken over nieuwe aanwinsten.

Een veelbesproken thema de voorbije weken is de doelmannenkwestie. Bij zowel Anderlecht, Gent, Oostende en in mindere mate Standard bestaan er twijfels tussen de palen. Paars-wit bezit met Roef en Svilar enkele jeugdige talenten. Toch kon Davy Roef tot nu toe niet volledig overtuigen.

Onder meer tegen Oostende ontsnapte hij enkele keren aan het begaan van een fatale flater. De erfenis die Silvio Proto naliet is evenwel geen makkelijke om dragen en Roef verdient dan ook krediet. Vraag blijft of Anderlecht hem de nodige tijd en vertrouwen kan blijven schenken in hun strijd om de landstitel.

Davy Roef stuurt zijn verdediging

Ook AA Gent ondervond dat Matz Selz vervangen geen makkelijke klus is. Doelman Rinne beging al enkele cruciale fouten en oogt vaak onzeker. Momenteel schippert Hein Vanhaezebrouck tussen Rinne en Thoelen. Laatstgenoemde speelde uit bij KV Mechelen en thuis tegen Waasland-Beveren een degelijke partij. Thoelen zal dus meer dan waarschijnlijk ook komend weekend onder de lat plaatsnemen.

Rinne (links) verliest voorlopig de strijd van Thoelen (rechts)

Aan de boorden van de Maas werd tijdens de laatste competitiewedstrijd dan weer verkozen om Guillaume Hubert op te stellen ten koste van Gillet. Gillet vond nog niet zijn niveau van bij KV Mechelen en de kans is dan ook niet onbestaande dat hij komende speeldag op de bank start tegen zijn ex-club, tenzij Jankovic hem even uit de schijnwerpers wou halen.

Gillet hoopt uiteraard onder lat te staan tegen KVM

Bij de 'kustboys' tenslotte is het verhaal gekend. Door het uitvallen van Silvio Proto en de binnenkort naar de Afrika Cup afreizende Ovono hebben ze ook daar een probleem in doel. KVO kondigde zelf al aan dat het de transfermarkt zal op gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties