Weiler haalt uit naar Deschacht en rest van de defensie: "Na 560 matchen nog niet bekwaam?"

Redactie
| 22 reacties
Weiler haalt uit naar Deschacht en rest van de defensie: "Na 560 matchen nog niet bekwaam?"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

René Weiler beseft dat Anderlecht defensieve kopzorgen heeft. Het experiment met Olivier Deschacht op rechts in een driemansdefensie liep bovendien slecht af.

"Heel vaak spelen wij in België tegen ploegen die diep inzakken. Wel, dat betekent dat de defensie veel aan de bal komt om op te bouwen, om oplossingen te bedenken", zegt Weiler in HLN. "Tegen Oostende vroeg Acheampong op een bepaald moment: 'Wat moet ik doen, coach?' Oprukken, natuurlijk!"

De Anderlecht-coach posteerde Olivier Deschacht op rechts in een driemansverdediging. Een noodoplossing? "Deschacht zegt mij: 'Ik wil liever geen linksachter meer staan.' We spelen voetbal in 2016, mon dieu. Je gaat mij toch niet vertellen dat een speler die 560 matchen bij Anderlecht heeft gespeeld niet bekwaam is om linksachter te spelen? En hij kán het, dat heeft Olivier bewezen in Mainz."

Je gaat mij toch niet vertellen dat een speler die 560 matchen bij Anderlecht heeft gespeeld niet bekwaam is om linksachter te spelen?

Beperkte keuzes

Weiler vindt ook dat zijn keuzes achterin met de onzekere Nuytinck en de vaak geblesseerde Kara tamelijk beperkt zijn. Hij overloopt het rijtje. "Rechtsachter: Appiah. Of neen, sorry, die is geblesseerd. Spajic, dus. Maar die jongen komt van Toulouse waar hij niet speelde én hij heeft nog nooit rechtsachter gestaan. Dan maar Sowah: oei, 18 jaar. Wie is mijn linksachter? Acheampong. Een speler die het moet hebben van een actie, maar laat hem niet in 'een strategie' spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties