Van Der Elst ziet twee topclubs in de problemen komen voor play-off 1: "Anderlecht komt er wel, maar..."

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Van Der Elst ziet twee topclubs in de problemen komen voor play-off 1: "Anderlecht komt er wel, maar..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zestien speeldagen staan zowaar Zulte Waregem en KV Oostende op de eerste en tweede plaats in de Jupiler Pro League. Met ook nog Charleroi in de top-zes wordt het drummen voor de traditionele topclubs. Dat ziet ook Franky Van Der Elst.

"Ik denk dat enkel Charleroi nog uit de top-zes gaat", aldus Van Der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Die spelen momenteel echt niet goed. In Kortrijk ontgoochelden ze en ook tegen Lokeren en Waasland-Beveren was het niet geweldig."

Charleroi gaat er nog uit

-Franky Van Der Elst

Gent staat op gelijke hoogte met de Carolo's, maar komt volgens de analist niet in de problemen, net als Anderlecht. "Gent heeft meer kwaliteit en regelmaat dan Standard en Genk. Anderlecht zal het ook wel klaarspelen." Op die manier komt er één plek vrij in play-off 1, terwijl er nog twee topclubs buiten de top-zes bengelen.

"Het wordt Racing Genk of Standard, één van die clubs mist volgens mij play-off 1. Genk moet echt buitenshuis punten beginnen halen, op verplaatsing scoort het met vijf op vierentwintig niet goed genoeg", aldus Van Der Elst.

Een pronostiek is altijd lastig, zeker veertien speeldagen voor het einde, maar we leggen het de analist toch voor. Standard of Genk? "Als ik nu zou moeten kiezen zie ik weinig verschil, maar haalt Racing Genk het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties