Vanhaezebrouck niet opgezet met aanvangsuur: "Ze willen de Beker promoten, maar leggen wedstrijden om 20u45"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 52 reacties
Vanhaezebrouck niet opgezet met aanvangsuur: "Ze willen de Beker promoten, maar leggen wedstrijden om 20u45"
Foto: © Photonews

De Bekercompetitie is een onderwerp waar discussie over blijft. Vooral de vele midweekwedstrijden zijn niet ideaal voor de supporters en dus loopt men ook in Gent niet meteen storm voor de clash met Lokeren. Vanhaezebrouck vindt dat het anders kan.

Vooral met het aanvangsuur heeft hij een probleem: "Men wil de Beker promoten, maar dan zet men een match om 20u45 op een woensdag. Voor mensen die moeten werken wordt dat al moeilijk, schoolgaande kinderen mag je helemaal schrappen."

"Ik begrijp dat het voor televisie beter is, maar kwart voor negen is niet gunstig voor het publiek. Op zondag spelen ze ook al niet meer om 20u30. Champions League is ook zo laat, maar dat kan je niet vergelijken met de Beker", aldus Vanhaezebrouck die voorstelt om vroeger te spelen.

Met Champions League mag je de Beker niet vergelijken, dat is iets unieks

"Voor 19u kan niet, want dan geraakt niemand op tijd in het stadion, maar zeven uur, half acht is zeker mogelijk. Na acht uur s' avonds verlies je teveel publiek. In Spanje is dat anders, hé. Daar slapen ze overdag en leven ze 's nachts", ging de Gent-coach verder.

"Wij mogen eigenlijk nog niet klagen, in Gent komt er meestal wel wat volk kijken. Als ik zie hoe weinig mensen er in de andere stadions bij Bekerwedstrijden zitten... Al is het bij ons deze keer ook niet makkelijk, gisteren (maandag, red.) waren er nog maar 6000 kaartjes verkocht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties