Om deze opmerkelijke reden kwam Carcela uiteindelijk niet naar Club Brugge

Redactie
| 5 reacties
Om deze opmerkelijke reden kwam Carcela uiteindelijk niet naar Club Brugge

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Omdat José Izquierdo én Lior Refaelov out waren, wilde Club Brugge zich tijdens de voorbije zomermercato op de valreep nog versterken met een direct inzetbare speler. Blauw-zwart dacht aan Mehdi Carcela, maar die trok uiteindelijk naar het Spaanse Granada.

In Brugge begrepen ze niet goed waarom. Trainer Michel Preud’homme kreeg de speler enkele keren aan de lijn, en Carcela leek in eerste instantie open te staan voor een overgang naar Jan Breydel. Maar plots haakte de gewezen speler van Standard zonder echte reden af.

Sport/Voetbalmagazine zocht en vond de hoofdreden: Luciano D’Onofrio. De voormalige ondervoorzitter van Standard was blijkbaar één van de tussenpersonen bij de deal, en omwille daarvan haakten Carcela en diens entourage uiteindelijk af voor een transfer naar Club Brugge.

Ondanks verbod toch nog actief als makelaar

Best opmerkelijk, want in 2007 werd D’Onofrio veroordeeld voor heling van vennootschapsgoederen. Daardoor mocht de man geen officiële makelaarsfunctie meer bekleden in de voetbalwereld, een verbod dat hij aan zijn laars lapte.

D’Onofrio werkte in de schaduw als makelaar, bemiddelaar of tussenpersoon mee aan tal van transfers. De betalingen liet hij overmaken op dekmantelbedrijven, waardoor hij rustig zijn gangetje kon gaan. Soms wisten de clubs in kwestie van de inbreng van D’Onofrio, maar vaak was dat niet het geval.

Aandeel in transfers Defour, Imbula en Kayembe

Onder meer bij de transfers van Imbula (FC Porto naar Stoke City), Defour (Standard naar FC Porto), Joris Kayembe (Standard naar FC Porto) en Lisandro Lopez (FC Porto naar Lyon) speelde D’Onofrio een rol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties