Opvallende cijfers: Lierse en Antwerp hebben de statistieken mee, maar ...

Opvallende cijfers: Lierse en Antwerp hebben de statistieken mee, maar ...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp en Roeselare openen 2017 meteen met een belangrijk duel. Hoog tijd dus om even de cijfers van 2016 in de 1e klasse B onder de loep te nemen. En dan vallen toch wel enkele zaken op.

Om te beginnen: Roeselare won de eerste periode met twee punten voorsprong op Lierse, terwijl de rest van het klassement toch afgetekender was.

In de tweede periode is het voorlopig spannend tussen verschillende teams. Toch staat ook deze keer Roeselare na zes speeldagen gewoon rustig op kop.

Samengeteld is de kloof tussen Roeselare en eerste achtervolger Lierse al vijf punten. Als je dan ziet op welke afstand Antwerp nu al volgt, dan wordt het erg moeilijk om nog de totaalstand te winnen (en zo bij een eventueel titelduel eerst op verplaatsing te mogen spelen).

Nochtans: als we de statistieken gaan bekijken, dan komt vooral Lierse er het beste uit. Ze scoorden al het meest, slikten het minste tegendoelpunten én hebben ook veruit het meeste clean sheets weten te behalen. Antwerp komt hier ook allerminst slecht uit de vergelijking, toch wel verrassend ten opzichte van de fiere en ongeslagen leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties