Record in de Jupiler Pro League: AA Gent speelde zondag 28 minuten zonder Belgen

Koen Frans
Koen Frans
| 34 reacties
Record in de Jupiler Pro League: AA Gent speelde zondag 28 minuten zonder Belgen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent stond in de topper tegen Club Brugge bijna een halfuur zonder Belgen op het veld. Na de wissel van Verstraete was het wachten op de invalbeurt van Matton om nog eens een landgenoot bij de Buffalo's in actie te zien.

AA Gent deed gisteren een gouden zaak in de strijd om play-off 1. De Buffalo's klopten Club Brugge met 2-0 en rekenden daarvoor in eerste instatie op de vele buitenlanders bij de club. De Japanse miljoenenaankoop Yuya Kubo brak de ban met een heerlijke vrijschop, de Malinees Kalifa Coulibaly besliste de wedstrijd vanuit buitenspel.

De ploeg van Hein Vanhaezebrouck kreeg tijdens de voorbije wintermercato een gevoelige kwaliteitsinjectie. Bij de acht nieuwkomers zat met Birger Verstraete van KV Kortrijk amper één Belg. Verstraete was in de topper tegen Club Brugge meteen ook de enige landgenoot die aan Gentse zijde in de basis stond.

Record van het seizoen

Rond Verstraete liepen twee Nigerianen, een Japanner, een Kroaat, een Serviër, een Ghanees (met dubbele nationaliteit weliswaar), een Israëliër, een Braziliaan, een Fransman en een Malinees. Coach Hein Vanhaezebrouck hield Verstraete tijdens de rust in de kleedkamer, de Nigeriaan Esiti was zijn vervanger. Tot en met minuut 73 en de invalbeurt van Thomas Matton stond Gent dus 28 minuten zonder Belgen op het veld.

En dat is dit seizoen een record in de Jupiler Pro League. Eerder speelden ook al Charleroi (12 minuten) en Moeskroen (11 minuten) een korte periode van een wedstrijd zonder landgenoten. Ter vergelijking: in de titelmatch van AA Gent tegen Standard op 27 mei 2015 speelden er met Sels, Kums, Dejaegere, Raman, Depoitre, Foket en Van der Bruggen (waarvan de laatste drie als invaller) nog zeven Belgen mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties