Ervaringsdeskundige Nuytinck vergelijkt voor ons de Belgische met de Nederlandse competitie: "Het niveau in België is enorm gestegen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 24 reacties
Ervaringsdeskundige Nuytinck vergelijkt voor ons de Belgische met de Nederlandse competitie: "Het niveau in België is enorm gestegen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De Belgische competitie is nog nooit zo spannend geweest. Tot voor kort maakte meer dan de helft van de ploegen nog kansen op play-off 1 en was het ook onderaan vechten tussen een ploeg of vier-vijf. Maar is dat nu een nivellering of een stijging van het niveau.

Voor Nuytinck is het duidelijk. "Kijk, als je ziet dat Genk, Gent en Standard buiten de top zes zitten op dit moment, dan vind ik dat het niveau van de competitie in zijn geheel enorm gestegen is. Het is enorm omhoog gegaan", aldus de man die aan zijn vijfde seizoen in België bezig is. "En dat zie je nu ook in Europa."

Als hij dan moet vergelijken met zijn thuisland Nederland. "Er zit heel veel kwaliteit in België. In Nederland heb je de top drie (Ajax, PSV en Feyenoord) en daarna is er een enorm gat. In België kan een wedstrijd met de voorlaatste zelfs heel moeilijk zijn, in Nederland heb je dat minder. Het niveauverschil is groter."

Ik krijg veel vragen van Nederlandse journalisten over de play-offs

En hoe kijken de Nederlanders naar onze competitie? "Ze volgen het niet echt. Ze weten wel dat Anderlecht een grote club is. Maar ik merk tegenwoordig toch ook dat ik steeds meer vragen krijg van Nederlandse journalisten over de play-offs. Of die het niveau omhooggekrikt hebben enzo... Of dat werkelijk zo is, weet ik niet. Maar ja, je speelt wel enkel topwedstrijden. En daar moet je als speler wel beter van worden. In Nederland spelen ze maar een viertal van die echte topmatchen. Dat is wel een groot verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties