Sterkhouder geniet nog na: "Promotie met Antwerp? Het beste gevoel ooit" & "We hebben de beste fans"

Dirk Pieters
| 10 reacties
Sterkhouder geniet nog na: "Promotie met Antwerp? Het beste gevoel ooit" & "We hebben de beste fans"

Royal Antwerp FC kroonde zich onlangs tot kampioen in de Proximus League. Vanaf volgend seizoen speelt de oudste club van ons land opnieuw op het allerhoogste niveau in België. Eén van de stille krachten achter het succes van Antwerp is centrale middenvelder Johanna Omolo.

De Keniaan speelde een beresterk seizoen in het shirt van The Great Old en wordt op handen gedragen door de aanhang van zijn club. In verschillende polls werd Omolo verkozen tot de beste speler van het seizoen.

"Promotie? Beste gevoel ooit"

Johanna Omolo

“De promotie verwezenlijken was voor mij het mooiste wat ik tot dusver in mijn carrière wist te bereiken. Het beste gevoel ooit”, zegt Omolo in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is geweldig dat de fans mijn werk appreciëren. Ik draag met plezier mijn steentje bij voor deze prachtige club.”

“Het wil ook zeggen dat ik de vruchten pluk van al het harde werk dat ik heb geleverd. Uiteraard wil ik ook mijn ploegmakkers bedanken, want het is ook dankzij hen dat dit mogelijk is. We dagen elkaar iedere dag opnieuw uit om beter te worden”, benadrukt Omolo.

Verdiende promotie

De middenvelder beseft maar al te goed dat wat Antwerp realiseerde, niet vanzelfsprekend is. “Het was een zwaar seizoen, want heel wat ploegen gingen er vol voor. We kwamen traag op gang, maar we hebben ons nooit gewonnen gegeven. Uiteindelijk hebben we getoond dat we de titel liever wilden pakken dan welke ploeg ook.”

“We konden ook rekenen op onze fantastische fans, de beste van de hele competitie. Alles opgeteld denk ik wel dat we mogen stellen dat wij de promotie verdienen. En volgend seizoen? We hebben nog niet besproken wat ons doel zal zijn. We zullen iedereen respecteren, maar gaan iedere week opnieuw ons beste beentje voor zetten. Of het nu tegen Club Brugge, Anderlecht of Standard is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties