Wim De Coninck onder de indruk van uitblinker in Jupiler Pro League: "Fenomenaal"

Redactie
| 8 reacties
Wim De Coninck onder de indruk van uitblinker in Jupiler Pro League: "Fenomenaal"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De eerste speeldag in de play-offs is alweer achter de rug. RSC Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent lijken in die volgorde de grootste kanshebbers op de landstitel. Analist Wim De Coninck is onder de indruk van één man in het bijzonder: Youri Tielemans.

De Coninck is zeer te spreken over Tielemans, die vlot scoort en assists geeft. “Respectievelijk dertien en tien stuks heeft hij er al, fenomenaal voor zijn positie. Al speelde hij deze keer niet op de acht, maar op de tien. Er werd al vaak gezegd dat Tielemans beter is met de ruimte vóór hem, maar hij deed het voortreffelijk, met veel diepgang in zijn spel", zegt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Wat de analist eveneens tevreden stemde, is dat Tielemans ook hard werkte in functie van de ploeg. “Hij knapte in een moeilijke tweede helft, tegen een sterker Zulte Waregem, ook verdedigend zijn werk op, en kreeg het, na de interlands, logischerwijs fysiek wat moeilijk.”

In het begin van het seizoen al top

“Niettemin was hij toch beslissend, terwijl hij niet eens zoekt naar die goal of assist. Tielemans was in het begin van het seizoen al top, toen Anderlecht nog geen ploeg was, en profiteert van het feit dat paars-wit dat nu wél is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties