Domper voor Club Brugge: lange schorsing dreigt voor sterkhouder achterin, einde seizoen voor kinesist?

Redactie
| 140 reacties
Domper voor Club Brugge: lange schorsing dreigt voor sterkhouder achterin, einde seizoen voor kinesist?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kon deze play-offs nog niet op volle sterkte betwisten. En ook nu dreigt blauw-zwart een pion voor enige tijd kwijt te zijn.

De geschillencommissie heeft zijn schorsingen uitgesproken voor kinesist Jan Van Damme van Club Brugge en speler Benoit Poulain. De eerste wordt tot het einde van het seizoen geschorst voor zijn uitspattingen tegenover de vierde man in Club Brugge - Charleroi.

Poulain werd dan weer door de Reviewcommissie opgeroepen en moet twee speeldagen, waarvan een effectief brommen. Bovendien wordt een voorwaardelijke straf ook nog effectief, waardoor hij twee wedstrijden zou missen.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had een schorsing van drie speeldagen, waarvan één uit een voorwaardelijke straf, + 600 euro boete gevorderd voor Benoît Poulain. De Franse verdediger ging op speeldag 1 in de clash met AA Gent met twee voeten vooruit door op Brecht Dejaegere.

De middenvelder van de Buffalo's kon de tackle ontwijken, maar slikte wel een gele kaart wegens protest. Daar bleef het bij voor Dejaegere, maar voor Poulain ziet het er nu minder goed uit. Na de vele afwezigen in het aanvallend compartiment is dit opnieuw een domper voor blauw-zwart. De Belgische landskampioen kan wel nog in beroep gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties