Preud'homme kan bijna weer rekenen op belangrijk wapen: "Een gok"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 1 reacties
Preud'homme kan bijna weer rekenen op belangrijk wapen: "Een gok"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Met één op zes kan Club Brugge niet tevreden over zijn start in play-off 1. De regerende landskampioen verdiende tot twee keer toe meer, maar kon dus nog niet winnen. Met de terugkeer van enkele jongens, krijgt Michel Preud'homme de komende weken meer opties in de aanval.

Zo is Anthony Limbombe de eerste van de aanvallers die zijn wederoptreden maakte. Tegen Charleroi mocht de winger een kwartier voor tijd invallen. Door de vijf minuten blessuretijd, speelde hij in totaal twintig minuten. Niet zonder risico, zo benadrukte Preud’homme na de wedstrijd.

“Limbombe brengen, was een beetje een gok. Na zoveel maanden zonder wedstrijd en met nog maar enkele trainingen in de benen, liet ik hem al invallen.” Maar Preud’homme deed dat niet zomaar. “Mede om een blessure bij Immers te vermijden. Want ook hij heeft last.”

"In de eerste plaats al blij dat ik terug ben"

Anthony Limbombe

Limbombe is nog niet helemaal de oude, en dat voelt ook de vleugelaanvaller zelf. “Ik kan nog geen volledige wedstrijd aan. Maar ik ben in de eerste plaats al blij dat ik terug ben. De komende weken moet ik mijn conditie opbouwen en proberen om minuten te maken.”

Dat Club Brugge de voorbije weken jongens als hem heeft gemist, wilde Limbombe niet gezegd hebben. “De ploeg heeft het ook zonder mij en enkele andere technische spelers goed gedaan, hé. In moeilijke wedstrijden als tegen Charleroi kan Club zeker een beroep op me doen. Jammer genoeg lukte het niet om het verschil te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties