Van Crombrugge op radar van ploeg uit play-off 1 én buitenlandse teams

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Van Crombrugge op radar van ploeg uit play-off 1 én buitenlandse teams
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan snel verkeren in het voetbal. Ondanks het feit dat hij dit seizoen al een pak doelpunten moest slikken, speelde Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge (23) zich in de kijker bij bondscoach Roberto Martinez én tal van clubs.

Van Crombrugge promoveerde afgelopen seizoen met KAS Eupen naar de Jupiler Pro League. Na een ietwat aarzelend begin op het hoogste niveau, stapelde de nuchtere doelman de goede prestaties op.

Voor aanvang van de jongste interlandbreak nam Roberto Martinez Van Crombrugge zelfs op in de ruime voorselectie van de Rode Duivels. Tot een effectieve selectie kwam het niet, maar dat de carrière van de goalie in de lift zit, is wel duidelijk.

Binnen-en buitenlandse clubs houden Van Crombrugge in de gaten

Voor en tijdens de voorbije wintertransferperiode verscheen Van Crombrugge op de radar van diverse binnen- en buitenlandse ploegen. Zelfs KAA Gent, dat vlak voor de jaarwisseling op zoek was naar een eerste doelman, zou eventjes aan de keeper van Eupen gedacht hebben. Uiteindelijk opteerden De Buffalo’s voor de Kroaat Lovre Kalinic.

Zelf kijkt Van Crombrugge nog even de kat uit de boom. De doelman voelt zich goed in zijn sas bij Eupen, waar hij voluit zijn kans krijgt én grijpt. “Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij me pas moet contacteren als er een concreet voorstel op tafel ligt. Niet eerder”, lacht Van Crombrugge in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Rustig aan doen

“Ik doe het rustig aan. Ik zit bij een stabiele club en in een stabiele omgeving. Dat is belangrijk. Ik moet dit niveau eerst en vooral zien aan te houden in play-off 2 en vervolgens ook volgend seizoen de lijn doortrekken. Als dat lukt, dan zal ik zeker en vast een stap hogerop ambiëren en een transfer overwegen”, vertelde Van Crombrugge recent in een gesprek met onze redactie. Je kan het volledige interview hier terugvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties