Weiler is een "voetbalromanticus", maar... "Wie nu dat soort voetbal eist... Gekkenwerk"

Redactie
| 100 reacties
Weiler is een "voetbalromanticus", maar... "Wie nu dat soort voetbal eist... Gekkenwerk"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

René Weiler moet dit seizoen beter voetbal gaan brengen. Dat heeft het bestuur ook al laten uitschijnen. De Zwitser is echter niet van plan veel aan zijn werkwijze te veranderen. "Iedereen zou op zijn achterste poten staan."

Weiler kreeg een hoop kwaliteitsvolle spelers en zijn kern is - in vergelijking met vorig seizoen - begin juli al quasi compleet. "Nu gaan jullie natuurlijk zeggen dat het voetbal in mijn tweede jaar beter moet. Kijk, diep in mijn ziel ben ik ook een voetbalromanticus. We trainen constant op combinaties, maar in het moderne voetbal telt maar één ding: resultaten", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Daarvoor moet je keihard werken. Anderlecht is een ploeg die veel fans lokt - wat goed is - maar daar zitten ook veel ouderen bij die dertig jaar geleden zagen hoe deze club vaak na een kwartier al 3-0 voor stond met dribbels, hakjes en spelers die jongleerden. Anderlecht hoorde toen bij de vijftien grootste clubs in Europa, maar nu niet meer. Wie nu dat soort voetbal eist, zoekt ­polemieken. Dat is gekkenwerk."

De mensen willen toch goals en doelgevaar zien, neen?

Weiler waarschuwt: ook dit seizoen zal hij geen voetbal prediken dat de tegenstander overdondert. "Natuurlijk kan ik zeggen: Vanaf nu spelen we enkel over de grond. We mikken op 85 procent balbezit door veel terug te spelen op onze keeper en we hoeven niet per se te winnen, als we maar wat mooie combinaties en dribbels zien."

"Ik verzeker je: iedereen zou op zijn achterste poten staan. De mensen willen toch goals en doelgevaar zien, neen? Daarvoor moeten we de bal snel veroveren en vlug in de box brengen waar veel mensen opduiken. Dat is modern voetbal en daarvoor moet hard gewerkt worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties