Standard-aanwinst Ochoa doet zijn ambities uit de doeken

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit Sclessin
| 10 reacties
Standard-aanwinst Ochoa doet zijn ambities uit de doeken
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Ondanks de aanwezigheid van een tolk deed Memo Ochoa zijn presentatie zelf in het Frans. De Mexicaan voelt zich meteen goed aan de Maas.

Ontspannen en met een grote glimlach verscheen Memo Ochoa in Luik. Een keuze waar veel Mexicanen zich vragen bij stellen, maar wel een heel bewuste voor hem. Ondanks verleidelijke aanbiedingen uit de Liga MX wou Ochoa in Europa blijven. "Dat is elk jaar zo, maar geld is niet het belangrijkste," vertelt hij.

"Ik ben trots om als eerste Mexicaanse doelman naar Europa te komen en ik wil hier dan ook blijven. Hier zijn de competities het zwaarst en hier wil ik mijn droom blijven achtervolgen. Ik ben niet bezig met de commentaren. Het is een geheel persoonlijke keuze."

Ik ben naar Standard gekomen om iets te winnen

Die droom is spelen aan de top, met name de Champions League. Na periodes bij Ajaccio en Granada kan de keeper zich op een ander doel storten. "Zelfs bij Malaga zaten we in een moeilijke positie. Als ik naar Standard kom, is het om trofeeën te pakken en Europees te spelen.

En toch... Standard speelt alleen in België dit jaar. "Ik tekende een tweejarig contract met een optie," verklaart hij. Tijd genoeg dus. "De coach Sa Pinto en Olivier Renard hebben me telefonisch overtuigd om hierheen te komen, het project van Standard is ambitieus en dat zint me."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties