Martinez ziet Lukaku excelleren, en twijfels om Batshuayi en Origi groeien: "Fier op Romelu, 'nieuwe' Michy en Divock móét spelen"

Diederik Geypen Timothy Collard
Diederik Geypen en Timothy Collard
| 2 reacties
Martinez ziet Lukaku excelleren, en twijfels om Batshuayi en Origi groeien: "Fier op Romelu, 'nieuwe' Michy en Divock móét spelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku maakt furore bij Manchester United. De Premier League is amper twee speeldagen ver, en Big Rom deed de touwen al drie keer trillen. Ook bondscoach Roberto Martinez is diep onder de indruk, en laat ook zijn licht schijnen over de situaties van Michy Batshuayi en Divock Origi.

Over Lukaku...

"Ik kijk met fierheid naar het seizoensbegin van Romelu", vertelt Martinez in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ik heb zijn ontwikkeling van dichtbij (Martinez coachte Lukaku bij Everton, red.) meegemaakt. Altijd was én is hij geobsedeerd met zijn vak bezig. Hij verdient dit, zijn statistieken in de Premier League zijn indrukwekkend."

Romelu zal altijd voor- en tegenstanders hebben, voor mij is het belangrijker hoe hij zijn focus behoudt - Martinez over Lukaku

Net daarom is het verbazend dat Lukaku telkenmale kritiek over zich heen krijgt. "Romelu zal altijd voor- en tegenstanders hebben", gaat Martinez verder. "Sinds zijn zestiende staat hij in de spotlights. Op zijn 24ste is hij uitgegroeid tot de beste aanvaller uit de Belgische voetbalgeschiedenis."

"Voor mij is het belangrijker hoe hij zijn focus bewaart, en dat hij goed omringd wordt op het veld. Noch bij United noch bij de Rode Duivels zal hij in z'n eentje wedstrijden beslissen."

Over Batshuayi...

Terwijl Lukaku hoge toppen scheert in de Premier League, groeien de twijfels over de speelkansen van Batshuayi en Origi. "Michy kende een héél goeie voorbereiding", neemt Martinez het op voor Batsman. "Hij trok de lijn van het seizoenseinde waar hij beslissend was in de titelmatch door."

De Michy van nu ten opzichte van die exact een jaar geleden is totaal verschillend - Martinez over Batshuayi

"Ik zag bij hem een enorme evolutie van maart tot juni, met als orgelpunt die goal tegen Tsjechië. De Michy van nu ten opzichte van die exact een jaar geleden is totaal verschillend. Maar bij een topclub is de concurrentie met meerdere nummers 9 groot, óók bij Chelsea."

Over Origi...

"De situatie van Divock (die woensdag niet in de kern zat voor CL-return tegen Hoffenheim, red.) is anders", besluit Martinez. "Hij moet spelen, anders is hij ongelukkig. Of een tijdelijk vertrek aangewezen is? Daar is het te vroeg voor. Liverpool heeft meerdere doelen in verschillende competities. Het zal me benieuwen of Divock de kansen grijpt die hij krijgt en hoe hij met periodes zonder speelminuten omgaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties