Robin Henkens (ex-Westerlo) bleef na de mercato zonder contract achter: "Anderen wekelijks zien spelen is mentaal zwaar"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Robin Henkens (ex-Westerlo) bleef na de mercato zonder contract achter: "Anderen wekelijks zien spelen is mentaal zwaar"
Foto: © photonews

Na de zomermercato bleven enkele spelers die vorig seizoen nog in de Jupiler Pro League speelden zonder contract achter. Robin Henkens (ex-Westerlo) is een van hen. Bij Voetbalkrant.com doet de middenvelder zijn verhaal: "Dat het aantal buitenlanders weer toenam, frustreert me".

De 28-jarige Henkens degradeerde vorig seizoen met Westerlo uit de hoogste klasse. "Er waren wel onderhandelingen over een verlengde samenwerking in 1B, maar financieel was dat een moeilijk verhaal."

En dus zocht de Limburger tevergeefs naar een alternatief. "Er liepen onderhandelingen met clubs uit binnen- en buitenland, daar vloeide geen concreet voorstel uit voort. Ook Lommel klopte aan met een ambitieus project, maar ik voel me nog te jong om in de 1ste Amateurliga aan de slag te gaan."

Lommel klopte aan, maar ik voel me nog te jong om in 1ste Amateurliga aan de slag te gaan

Voor Henkens breekt een onzekere periode aan. "Tot eind augustus heb ik op m'n eentje mijn conditie onderhouden. Nu zoek ik een club waar ik vrijblijvend kan meetrainen. Want groepssessies zijn toch belangrijk."

"Mentaal zijn dit zware momenten. Elke week zie ik iedereen voetballen en zelf heb ik niets te doen. Toch moet ik fit blijven voor het moment waarop die nieuwe kans zich aandient. Ik las deze week nog dat het aantal buitenlanders in eerste klasse dit jaar weer gestegen is. Dat frustreert me..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties