Mourinho over hoe Fellaini een cultheld werd in Manchester: "Enkel een sterk karakter kon dit overwinnen"

Mourinho over hoe Fellaini een cultheld werd in Manchester: "Enkel een sterk karakter kon dit overwinnen"

Het kan verkeren in het leven. Marouane Fellaini werd maandenlang weggehoond door de fans van Manchester United. Maar sinds kort is hij één van de publiekslievelingen van Old Trafford uitgegroeid. José Mourinho legt uit waarom...

Mourinho is absoluut gek van Fellaini. Die mocht van hem nergens naartoe vertrekken. Na zijn twee doelpunten als vervanger van Pogba stak de Portugees de loftrompet af. "Ik denk dat enkel een sterk karakter de moeilijkheden kon overwinnen", aldus The Special One. "Hij kende hier moeilijke tijden toen de mensen zijn kwaliteiten niet erkenden."

"Hij moest wel een sterk karakter hebben. Hij is een vechter, een man met heel veel trots en ik ben heel blij dat ik hem kon helpen dit niveau te halen. En dat hij daardoor de perceptie van de fans kon veranderen."

Een geweldige speler!

Sinds 2014 heeft Fellaini heel wat watertjes doorzwommen, maar hij komt pas onder Mourinho helemaal tot zijnr echt. "Ik vind dat Marouane belangrijke kwaliteiten heeft en ik probeer ze in te zetten naargelang de situatie en wat het team nodig heeft. Hij speelt als verdedigende middenvelder, als tweede aanvaller of als één van twee middenvelders. Een geweldige speler!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties