Reactie Wesley trapte Kotysch een kuitbeenbreuk, maar Videoref greep niet in: "Dit is toch duidelijk?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 217 reacties
Wesley trapte Kotysch een kuitbeenbreuk, maar Videoref greep niet in: "Dit is toch duidelijk?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er waren heel wat discutabele fases in de 4-1 overwinning van Club Brugge tegen Sint-Truiden. Bij de Truienaars wilden ze geen excuses zoeken, maar toch voelden ze zich behoorlijk benadeeld.

"Ik wil eerst en vooral Club Brugge feliciteren met de zege", toonde De Roeck zich groot in het verlies. Hij reageerde ook pas op de fases wanneer hem er specifiek naar gevraagd werd.

Niet de penaltyfase of de aanloop naar de 4-1 steekte bij STVV, het was de aanloop naar de 2-1 die voor wrevel zorgde. Wesley beging een zware overtreding op Kotysch en had eigenlijk rood verdiend. De Duitser speelde de eerste helft nog uit met, hoogstwaarschijnlijk, een breuk in het kuitbeen en een gekneusde enkel.

Er moest verantwoordelijkheid genomen worden, hij verdiende rood

"De Videoref is deze week een discussiepunt. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar mijn doelman zei me dat hij de bal raakte. Ach, het zijn moeilijke fases, zelfs met beelden."

De fase met Kotysch en Wesley was andere koek. "Voor de 2-1 werd er een fout gemaakt op Kotysh, die fases moeten geanalyseerd worden. Daar moet er verantwoordelijkheid genomen worden. Hij had rood kunnen en moeten krijgen. Het was met gestrekte voet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties