Reactie De nieuwjaarsboodschap van Francky Dury: "Schaf kerstvoetbal af" en "Menselijke warmte, 2017 zo snel mogelijk vergeten"

De nieuwjaarsboodschap van Francky Dury: "Schaf kerstvoetbal af" en "Menselijke warmte, 2017 zo snel mogelijk vergeten"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League ligt enkele weken stil, een ideaal moment om terug te blikken op 2017. Naar goede gewoonte stelde de redactie van Voetbalkrant.com enkele prangende vragen aan enkele prominenten uit onze hoogste klasse. Vandaag: Francky Dury, coach van Zulte Waregem.

In de nieuwjaarsdagen probeerde Francky Dury eventjes iets minder aan de malaise bij zijn Zulte Waregem te denken. "Maar je bent er sowieso wel mee bezig", aldus de oefenmeester van Essevee na de 4 op 39. "Ook als je gewoon iets eet met de familie."

Dicht bij elkaar aan kruipen in koude tijden, het was enkele weken geleden al een mantra van Dury. Over het kerstvoetbal is hij dan weer duidelijk: "We hoeven ons niet te spiegelen aan de Premier League. Met een ander competitieformat kan de kalender minder vol zitten en kunnen we in de winter een week langer rusten."

Wens voor 2018

"Menselijke warmte, ook voor mezelf. Daar hoop ik op. Ik wens mijn spelers een goed eindejaar, ik hoop dat ze 2017 snel vergeten en dat we de bodem nu echt wel bereikt hebben. Met versterkingen en een goede stage kunnen we met een enorme drive en een rechte rug terugkomen naar België."

"Vijf-zes jaar geleden zat Essevee in dezelfde situatie en ben ik hier moeten komen invallen. We hebben toen echt heel hard gewerkt op stage, want hoe fysiek sterker, hoe mentaal sterker je bent. We zijn mentaal broos en missen duelkracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties