Profiteert aan bank gekluisterde artiest van dipje Club Brugge of is zijn situatie écht uitzichtloos?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Profiteert aan bank gekluisterde artiest van dipje Club Brugge of is zijn situatie écht uitzichtloos?
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Hoe moet het nu eigenlijk verder met Lior Refaelov? De 31-jarige winger uit Israël flirtte met Standard, maar het kwam finaal niet tot een deal. Ook een terugkeer naar zijn thuisland - Maccabi Haifa - is niet aan de orde en dus lijkt 'Rafa' gedoemd tot nog een half jaar op de bank. Of toch niet?

Het is eigenlijk een trieste situatie: iemand met de verdiensten van Refaelov die zijn broekje verslijt op de Brugse bank. Een beetje ironisch ook: de voorbije jaren had Club hem nodig, maar was hij slag om slinger out met vervelende blessures. Nu is hij eindelijk eens fit en heeft Club hem eigenlijk niet nodig. 'Rafa' past niet in het systeem van Ivan Leko, nochtans begon hij het seizoen nog als basisspeler. De systeemswitch nikte de fijnbesnaarde artiest die al sinds 2011 het shirt van blauw-zwart draagt.

Eigenlijk valt er weinig in te brengen tegen de huidige invallersrol van de man die Club in 2015 nog naar een absoluut bekerdelirium knalde. In de huidige 3-5-2 heeft hij niet het loopvermogen van Cools of Limbombe om de flank af te dweilen en op de nummer 10 is Hans Vanaken - niet in het minst omwille van zijn loopvermogen en infiltraties - incontournable. Refaelov kwam dit seizoen nog maar acht keer in actie, zijn laatste optreden in de JPL dateert alweer van 10 december tegen Lokeren.

Sprankeltje hoop op stage

Even leek er een opflakkering in de maak want op stage in Sotogrande was de publiekslieveling en ancien een van de uitblinkers tegen Groningen. Om vervolgens niet van de bank te komen tegen Charleroi, Antwerp en Oostende. Tegen AA Gent en Standard zat hij niet eens in de selectie, een combinatie van een nakend vertrek naar Luik en een spierblessure. Hoe moet het nu verder?

Het huidige dipje van Club zou in het voordeel kunnen spelen van Refaelov, maar dan moet Leko wel zijn systeem omgooien en dat lijkt er niet meteen in te zitten. Dan nog maar een beetje doorbijten tot komende zomer zeker? Club zit in ieder geval met een luxeprobleem, maar voor de speler zelf is het een droevige situatie: hij zit bij de club van zijn hart, maar komt niet aan spelen toe. Hij is (nu meestal) fit, maar de trainer doet geen beroep op hem. En hij eigenlijk wil hij ook niet weg uit België want zijn gezin voelt zich hier thuis. Tja...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties