Opnieuw eersteklasser in Aziatische handen: maar serieuze vragen bij nieuwe 'eigenaars'

Opnieuw eersteklasser in Aziatische handen: maar serieuze vragen bij nieuwe 'eigenaars'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren meldde Moeskroen dat ze een nieuwe investeerder gevonden hadden. Het gaat echter verder, want de club lijkt een nieuwe eigenaar te gaan krijgen. Al zijn er nog veel vragen rond de groep die nu genoemd wordt.

Volgens Het Nieuwsblad en HLN is de nieuwe overnemer immers de Zuid-Koreaanse groep Bogo Limited. Dat Moeskroen extra geld zocht, is geen verrassing, want elk jaar opnieuw is het een strijd om de licentie binnen te halen. 

Daarnaast zijn er serieuze vragen bij de herkomst van het geld. Het Maltese fonds Latimer, dat nu eigenaar is van Moeskroen, wordt immers gekoppeld aan de internationale spelersmakelaars Pini Zahavi en Fali Ramadani. En dat zou in strijd zijn met de wetgeving op het third party ownership.

Dekmantel?

Nu is de vraag of Bogo Limited niet ook in handen is van het duo managers. Moeskroen heeft de licentiecommissie alvast ingelicht over de nieuwe investeerder. De deal met Bogo Limited werd mee tot stand gebracht door de Thai Pairoj Piempongsant, een gewezen zakenpartner van Zahavi. De kans lijkt groot dat Zahavi en Ramadani de plak zullen blijven zwaaien

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties