Barcelona heeft geluk met twee owngoals, Nainggolan en Roma kunnen Champions League-avontuur bijna vergeten

Manuel Gonzalez
| 17 reacties

FC Barcelona keek woensdagavond AS Roma in de ogen. Zonder Radja Nainggolan, de Rode Duivel moest vanwege een hamstringletsel forfait geven.

De eerste helft baarde lange tijd een muis, tot kort voor rust De Rossi op ongelukkige wijze de hoofdrol opeiste. Toen de Romein de Barça-aanval wilde onderscheppen, devieerde hij het leer knullig in eigen doel.

Het was niet het avondje van Roma, want ook na de pauze volgde een owngoal. Deze keer vloerde Manolas via de paal zijn eigen doelman. (zie onder) Meteen na de 2-0 tikte de mee opgerukte Piqué de 3-0 binnen.

Korte heropflakkering

De bezoekers uit Italië bleven ondanks de grote achterstand proberen. Dzeko deed de hoop met de 3-1 weer opflakkeren, maar na de 4-1 van Suarez - zijn eerste overigens - sloot Barcelona de partij met een comfortabele voorsprong af.