Radja Nainggolan openhartig in Gert Late Night: "Ik ben het nieuws over mijn niet-selectie volop aan het verwerken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Radja Nainggolan openhartig in Gert Late Night: "Ik ben het nieuws over mijn niet-selectie volop aan het verwerken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Radja Nainggolan kreeg vorige week te horen dat hij niet mee mag naar het WK. Woensdagavond kwam de Antwerpse middenvelder daar voor het eerst over vertellen in Gert Late Night.

"Ik ben het nieuws volop aan het verwerken", opende Il Ninja het gesprek. "Bij momenten doet het pijn dat ik niet meega, want ik sta op veel reclamespotjes die zullen te zien zijn. Ik probeer het een beetje positief te bekijken. Mijn niet-selectie betekent drie weken meer vakantie."

Bondscoach Roberto Martinez zakte net voor de bekendmaking van de WK-preselectie nog naar Rome af. "'Waarom zou die naar mij komen?', vroeg ik me af. Ik dacht wel dat dit geen goed signaal was. Hij zocht een motief om mij niet mee te nemen. Ik vond het een geste van de eerlijkheid, want daarvoor hadden we enkel via de media gesproken."

Niet enkel tactische reden

"Of het louter een tactische reden is? Ik speel in Italië, de meest tactische competitie die er is. Na een goed EK speelde ik een mindere oefenmatch tegen Spanje. Nadien ging ik eruit, zonder reden. Ik kwam wel eens te laat, maar ik zal zeker niet de enige zijn."

Over het feit dat hij af en toe rookt, is Nainggolan tot slot duidelijk. "Ik snap de Belgische supporters wel, dat ik een voorbeeld moet geven aan de kinderen. Maar dan zou ik leraar of opvoeder geworden zijn. Bij een voetballer telt de prestatie op het veld. Ik probeer te leven zoals een normale mens, ik denk dat dat de reden is voor de niet-selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties