Maakt Antwerp van de G5 een G6? "De heropstanding in het Belgische voetbal is niet meer te ontkennen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 23 reacties
Maakt Antwerp van de G5 een G6? "De heropstanding in het Belgische voetbal is niet meer te ontkennen"

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp blijf maar groeien in het Belgische voetbal. Na een sterk seizoen terug in de hoogste klasse is The Great Old ook fantastisch aan deze jaargang begonnen. Mogen we in een niet zo verre toekomst zelfs van een G6 in plaats van een G5 beginnen spreken?

"Antwerp mag stilaan gezien worden als een topclub", meent Julien De Ridder, voorzitter van supportersclub ASC Classics Fancrew in gesprek met Voetbalkrant. "De heropstanding in het Belgische voetbal is niet meer te ontkennen, veel analisten en critici zijn van gedachten moeten veranderen en de club mag heel fier zijn op waar ze nu staat. Vijf jaar geleden had niemand dit durven voorspellen."

"In 1A is het al jaren een heerschappij van de G5 (Anderlecht, Club Brugge, Standard, Gent, Genk) en dan nog één outsider voor play-off 1. Zo verloopt het bijna elk seizoen. Maar Antwerp is dé club om aan te sluiten en er een G6 van te maken", gaat hij verder. "Qua voetbal, gedrevenheid, budget, groeimarge, etc. kan Antwerp alleen maar groeien. Het zou zeker een meerwaarde zijn voor de Belgische top."

"Het is echt straf wat er allemaal gebeurt. Zelfs als het vandaag eens minder gaat, kan het morgen alleen maar beter gaan. Zolang het geloof maar blijft. Dat is er dankzij de supporters en de sponsors wel altijd gebleven, ook in de lagere klassen." De recente overname heeft volgens hem zeker ook zijn rol gespeeld.

"De overname van Paul Gheysens deed wel veel wenkbrauwen fronsen. ‘Oei, wat gaat die met onze geliefde club doen’, dachten veel wanhopende supporters. Maar als je ziet wat hij nu allemaal met de club doet, kan je zijn werk alleen maar toejuichen. Kijk wat daar nu staat. De toekomst ziet er fantastisch uit. Het kan van hier alleen maar omhoog gaan", aldus De Ridder.

Lees zondag ook over de verschillende succesfactoren die Antwerp opnieuw naar de top kunnen brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties