Hoeveel miljoenen verdienden Anderlecht en Zulte Waregem vorig seizoen in Europa?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Hoeveel miljoenen verdienden Anderlecht en Zulte Waregem vorig seizoen in Europa?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit seizoen zitten er niet minder dan vier Belgische teams in de groepsfase van een Europese beker, vorig seizoen lag dat helemaal anders met enkel Anderlecht (Champions League) en Zulte Waregem (Europa League) vertegenwoordigd. Hoeveel hebben die daar aan over gehouden?

De gelden voor de Champions League en de Europa League zijn inmiddels vrijgegeven, inclusief de gelden vanuit de zogeheten 'Market Pool'. 

RSC Anderlecht was vooraf al zeker van bijna 13 miljoen euro via de Champions League, maar het pakte daar nog meer dan anderhalf miljoen bij door de overwinning tegen Celtic én pakte nog ettelijke miljoenen mee uit de Market Pool. In totaal klokken ze zo af op 17 miljoen euro.

Vetpotten

Opvallend: Celtic Glasgow haalde evenveel punten in de Champions League, maar verdiende veel meer aan tv-gelden en hield zo meer dan 32 miljoen euro over aan de CL. Nog altijd een schijntje in vergelijking met winnaar Real Madrid (89 miljoen euro), dat wel.

In de Europa League profiteerde Zulte Waregem van het feit dat ze de tv-gelden met geen enkele andere Belgische ploeg moesten delen. Bovendien pakte het ook nog eens zeven punten tegen Nice, Lazio en Vitesse. Daardoor pakt Essevee om en bij de 5 miljoen euro aan gelden binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties