? Aftellen naar 'Super Sunday': 3 onvergetelijke duels tussen Club Brugge en Standard

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
? Aftellen naar 'Super Sunday': 3 onvergetelijke duels tussen Club Brugge en Standard
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

'Super Sunday' begint al meteen met een affiche die in het verleden vaak voor spektakel zorgde. Tijd om drie redelijk recente, maar wel onvergetelijke, duels tussen Club Brugge en Standard nog eens op te rakelen.

10 december 2006: 4-4

Voor de eerste partij gaan we bijna exact 12 jaar terug in de tijd. Michel Preud’homme had het jaar voordien Standard een delirium bezorgd nadat hij de ploeg na 25 jaar nog eens naar de titel leidde. Ondertussen maakte hij ook Club Brugge kampioen, maar nu staat hij terug in de dug-out bij zijn oude liefde.

Nu over de partij zelf. Een oppermachtig Club Brugge in de eerste helft voetbalde een riante 4-1 voorsprong bij elkaar om die daarna op knullige wijze weer uit handen te geven. De man die het feestje op Jan Breydel verknalde was Ali Lukunku. Hij scoorde de 4-4 in minuut 89.

22 april 2018: 4-4

Wederom een 4-4, maar dan minder lang geleden. In april van dit jaar kwamen de ‘Rouches’ op bezoek in Jan Breydel in het kader van play-off 1. De druk lag op de schouders van leider Club en Standard voetbalde vrank en vrij, want de bekerwinnaar had weinig te verliezen.

De ontketende Edmilson Junior eiste een hoofdrol op, maar in minuut 83 leek Diaby het lot van de bezoekers te bezegelen met een strafschop. Dat was echter niet naar de zin van Emond, die diep in de toegevoegde tijd de 4-4 op het bord zette.

30 augustus 2015: 7-1

In 2015 zat Standard in vieze papieren toen het op bezoek moest bij blauw-zwart. Het was nog vroeg in het seizoen 2015-2016, maar het Brugge van Preud’homme was dan al de uitgesproken titelfavoriet. Standard had net coach Muslin aan de deur gezet en clubicoon Eric Deflandre was aangesteld als trainer ad interim.

Diaby zou de ster van de avond worden met maar liefst vier goals. Een andere hoofdrol was weggelegd voor Oulare. De stevige spits verdedigt momenteel de kleuren van Standard, maar in 2015 scoorde hij in het shirt van Club Brugge met een schitterende knal (te bekijken vanaf 3min51).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties