Roger Lambrecht, de schrik van elke trainer: "Als hij zijn levenswerk bedreigd acht, kan niemand hem nog op andere gedachten brengen"

Redactie
| 4 reacties
Roger Lambrecht, de schrik van elke trainer: "Als hij zijn levenswerk bedreigd acht, kan niemand hem nog op andere gedachten brengen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roger Lambrecht heeft al meer trainers ontslagen als voorzitter van Lokeren dan eender wie in eerste klasse. De 87-jarige bandenmagnaat is 'een speciaal man'. Twee van zijn ex-trainers getuigen...

Jacky Mathijssen kon het drie maanden volhouden. "Bij Lambrecht staat het resultaat boven alles, dat is zijn filosofie en daar moet je niet flauw over doen. Als hij denkt dat z'n team geen matchen meer kan winnen met jou als trainer, dan doet het er niet toe hoe goed je voorheen was of hoe hard je ervoor werkte, dan stopt het", zegt hij in HLN.

Als puntje bij paaltje komt, scheert hij iedereen over dezelfde kam

Ook Ariël Jacobs mocht het er eens drie maand uitzingen. "Dan is hij ook blind voor redenen zoals pech of een mindere selectie. Als hij zijn bestaansreden en levenswerk - namelijk Lokeren - bedreigd acht, dan kan niemand hem nog op andere gedachten brengen. Hij bekijkt het op heel korte termijn."

"Lambrecht zal je niet uitschelden voor rotte vis of zo, maar hij ziet vaak maar één oplossing: voor een schokeffect zorgen door de trainer te ontslaan. Als puntje bij paaltje komt, scheert hij iedereen over dezelfde kam. Ik herinner me dat ik hem jaren later toevallig kruiste op Anderlecht, toen ik daar trainer was. 'De voetbalwereld zit raar in mekaar', zei hij. 'Niet goed genoeg voor Lokeren, wel goed genoeg voor Anderlecht.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties