Er is opnieuw hoop voor Leuven: OHL kaapt de drie punten na doelpuntenfestival weg in Lommel en komt naast Roeselare

Aernout Van Lindt
Clint Vens en Aernout Van Lindt vanuit Lommel
| 13 reacties
Er is opnieuw hoop voor Leuven: OHL kaapt de drie punten na doelpuntenfestival weg in Lommel en komt naast Roeselare

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven weet opnieuw wat winnen is, want het kaapte de drie punten weg bij Lommel. Dat was al van 1 december geleden, toen tegen ... Lommel. De Leuvenaars staan zo niet meer alleen laatste in 1B.

Lommel en OH Leuven mochten de speeldag in de Proximus League afsluiten in het Soevereinstadion. De thuisploeg had Westerlo zien winnen van Union en wist dus dat het punten moest pakken om in de top-4 te blijven staan.

Voor OH Leuven was de situatie zo mogelijk nog precairder. Tubeke won en liet de kloof met de Leuvenaars zo nog groter worden. Aan OHL dus om eindelijk nog eens te winnen, met een punt was coach Pearson vooraf niet tevreden. Bij een zege kwamen ze naast Roeselare met 22 punten.

Weinig doelgevaar, wel goals

Beide teams toonden van meet af aan hun goede wil, maar tot grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. Toch mochten we bij de pauze aan beide kanten al een doelpunt bijschrijven, al vielen die telkens wat uit de lucht en vaak ook met dank aan de tegenpartij.

Die van Brebels was de mooiste. Hij kreeg een afvallende bal voor de voeten en plaatste hem met de nodige precisie in de verste hoek voorbij Henkinet, knap werk van de middenvelder. Aan de overkant kon Moore moederziel alleen een voorzet binnenwerken.

Dol slot

Ook na de koffie veel goede intenties, maar lange tijd weinig echt grote, uitgespeelde kansen. Topschutter Rocha zat in de tang bij Duplus en co, al probeerde Lommel wel. Op een van die inzetten werden ze via een razendsnelle omschakeling koud gepakt: Dequevy helemaal alleen voor doel en aan de eerste paal binnen gehamerd.

Het venijn zat in de staart. Lommel leek alsnog op weg naar een puntje via de ingevallen Heymans, maar nog geen dertig seconden later knikte Persoons de bezoekers alsnog naar een driepunter: 2-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties