Coach van revelatie Union verklaart zijn succes: "Ze hebben me steeds minder nodig"

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit het Mariënstadion
| 1 reacties
Coach van revelatie Union verklaart zijn succes: "Ze hebben me steeds minder nodig"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union is aan een mooie reeks bezig in play-off 2. De Brusselaars hebben het maximum der punten en delen de leidersplaats met KV Kortrijk. Bovendien schakelden ze in de Beker van België ook al Racing Genk en Anderlecht uit.

Als ploeg uit 1B behaalde Union drie overwinningen tegen drie eersteklassers. En dat dan nog zonder sterspeler Percy Tau. "Ze hebben me steeds minder nodig", vertrouwde Luka Elsner, de 36-jarige coach van Union, ons toe. "De mentaliteit en gedrevenheid waren van bijzonder hoog niveau. Petje af voor mijn spelers."

"De groep wordt steeds autonomer en heeft mijn coaching steeds minder nodig. Ze vinden oplossingen op het veld en zijn erin geslaagd om na die achterstand, tegen de gang van het spel in, terug te knokken. Als je het een beetje laat hangen tegen een team uit 1A betaal je dat meteen cash. Dat weten we ondertussen al wel.

Volgend weekend staat de topper tegen co-leider Kortrijk op het programma. Dromen ze in Brussel al van een finaleplek in play-off 2? "We zijn nog maar drie matchen ver. Er is een kloof met de staartploegen, maar de rangschikking interesseert me eigenlijk niet zo. We zijn blij dat we de kans hebben om een topper tegen Kortrijk te spelen. Het zal een zeer interessante uitdaging worden", besloot Elsner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties