Bondsprocureur ziet het licht na tweet Verstraete en moet ook sociale media afsluiten na stroom van berichten

Bondsprocureur ziet het licht na tweet Verstraete en moet ook sociale media afsluiten na stroom van berichten
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Bondsprocureur Kris Wagner had waarschijnlijk de impact van zijn schorsingseis voor Ruslan Malinovskyi niet helemaal goed ingeschat. De kersverse bondsprocureur lijkt na de tweet van Birger Verstraete zijn kar ook te keren.

Verstraete liet weten dat hij zelf niet dacht dat er enige kwaadwilligheid in de beweging van Malinovskyi zat. “Ik zal toch eens heel diep en lang nadenken of de tweet wel of niet een impact moet hebben op de vordering”, zei Wagner aan Het Nieuwsblad. “Er is in dit dossier weinig dat evident is, de tweet maakt één en ander niet per se gemakkelijker.”

Mogelijk vraagt hij vrijdag op de zitting dus een mildere straf voor de Genk-middenvelder. De Geschillencommissie kan trouwens zelf ook een beslissing nemen, maar zal de nieuwe bondsprocureur ook niet helemaal in zijn hemd willen zetten. 

De Vlieger en Genk-fans

Op de beschuldigingen van analist Geert De Vlieger die "dacht dat er misschien meer achter zat" antwoordde hij ook: “Wie is Geert De Vlieger nu ook alweer? Ik neem mijn beslissingen in eer en geweten, zonder invloed van wie dan ook.”

Wagner moest dinsdag wel zijn Facebook-account afsluiten, want de stroom aan berichtjes van Genk-fans bleef maar komen. Die hadden trouwens ook zijn GSM-nummer gevonden. “Sommigen reageerden begripvol nadat ik hen een en ander had uitgelegd”, zegt Wagner. “Anderen scholden me uit voor vuile smeerlap en wat weet ik nog. Als het die mensen helpt hun woede te kanaliseren, kan ik daar alleen maar blij om zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties