Hallucinante getuigenis van ex-voetballer: "Veljkovic liet fysieke test voor 'toptalent' vervalsen"

Clint Vens
| 10 reacties
Hallucinante getuigenis van ex-voetballer: "Veljkovic liet fysieke test voor 'toptalent' vervalsen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dejan Velkjovic mag tien jaar lang zijn makelaarsactiviteiten niet meer uitvoeren in België. Logisch, gezien de waslijst aan wanpraktijken waaraan de beruchte spelersmakelaar zijn boekje te buiten is gegaan.

Een zwarte boekhouding, korting op auto's en keukens en hoge facturen voor scoutingsrapporten. Het is niet min wat de malafide makelaar allemaal op zijn kerfstok heeft staan. Volgens een ex-voetballer die bij Sporza anoniem zijn verhaal deed, vallen nu ook het vervalsen van fysieke tests onder een van zijn wandaden. 

'Toptalent'

“Bij de club waar ik enkele jaren geleden speelde, kwam een buitenlandse speler toe met het etiket van toptalent. We hoorden dat hij naar een Belgische topclub kon voor een paar honderdduizend euro, maar dat ging uiteindelijk niet door.”

“Bij ons tekende hij een duur huurcontract. Maar eens op het veld kwam die jongen geen meter vooruit. We stelden ons daar vragen bij, maar meer was onze taak niet.” 

Dramatische fysieke tests

“Zijn fysieke tests zouden dramatisch geweest zijn. Zeker voor iemand van zijn jonge leeftijd. Het clubbestuur zou zijn overtuigd door de mannetjes van Veljkovic binnen de club. De slechte test werd toegeschreven aan een fysieke achterstand, maar zijn sprinttest was zogezegd wel goed."

"Hij zou een explosieve voetballer zijn, die enkel nog wat tijd nodig had. Dat was de uitleg. Uiteindelijk mocht hij een contract ondertekenen.”

Vliegende start

“Op restaurant kreeg ik te horen hoe die sprinttest echt was verlopen. Bij een normale sprinttest start je vanuit stilstand en wordt om de zoveel meter je snelheid gemeten. Zo wordt je versnelling berekend. Om het gebrek aan snelheid van deze speler te maskeren, was hij enkele meters voor het eerste meetpunt mogen beginnen. Hij nam dus een vliegende start en leek bij de verschillende tussenpunten bijzonder snel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties