🎥 Standard heeft een slechte herinnering aan Guimaraes

🎥 Standard heeft een slechte herinnering aan Guimaraes
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We gaan even 24 jaar terug in de tijd om nog eens een verplaatsing van Standard naar Vitoria te vinden. En dat was geen leuke herinnering voor de Rouches.

We schrijven 12 september 1995 en Standard had er een geweldig seizoen opzitten, waarbij ze onder de schwüng van Vidmar (22 goals) op een puntje van kampioen Anderlecht waren weten te eindigen.

Vidmar werd in de zomer getransfereerd naar Feyenoord, maar tegen de Portugezen kon coach Robert Waseige ondanks alles toch nog rekenen op een mooi basiselftal. 

Vrije trap Schepens

Met liefst negen Belgen, waaronder Gilbert Bodart in doel en verder ook Regis Genaux, Philippe Léonard, Didier Ernst en Mickael Goossens. De enige buitenlanders in dat jaar? Guy Hellers et Mircea Rednic. 

Er was de prachtige vrije trap van Gunther Schepens, maar er waren vooral drie Portugese doelpunten. Standard zou er niet meer van herstellen, in de thuiswedstrijd kwamen de Rouches niet verder dan een gelijkspel. 

De opstelling van Standard: Bodart (Hubart), Leondard, Rednic, Kimoni, Genaux, Ernst, Foguenne, Hellers, Bettagno, Schepens, Goossens (Houlmont).  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties