Heerlijke Duitse klassieker lost verwachtingen helemaal in, maar Bayern trekt wel aan het langste eind tegen Dortmund

Wat een match! De Duitse topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund stond bol van het prachtig voetbal. Maar ook nu trok Bayern aan het langste eind.

Het ging van de ene naar de andere kant vanaf het begin. Gnabry, Goretzka en Haaland hadden al snel goeie kansen om te scoren afgedwongen. De onvermijdelijke Lewandowski vond de netten wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Net voor de rust klom Dortmund op voorsprong. Guerreiro legde terug op Reus en die miste niet. Maar nog voor de koffie schoot Alaba een vrije trap binnen. Na de rust klom Bayern op voorsprong via - natuurlijk - Lewandowski. Hij kopte knap binnen in de verste hoek.

Invaller Sané maakte er 1-3 van na een sterke individuele actie. Match gespeeld, leek het, maar Haaland maakte er snel daarna 2-3 van. Reus had de gelijkmaker nog aan zijn voet na een schitterende pass van Guerreiro, maar miste. Daarmee komt Bayern aan de leiding in de Bundesliga.