Zinho Vanheusden wil absoluut naar het EK: "Hij is er honderd procent klaar voor"

Zinho Vanheusden wil absoluut naar het EK: "Hij is er honderd procent klaar voor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zinho Vanheusden zit niet in de selectie van bondscoach Martinez voor het EK. Zijn naam prijkt wel op de reservelijst.

De reservelijst van bondscoach Martinez, het zou wel eens kunnen dat hij er stevig uit moet kiezen. “Ik vind reservelijst een slechte woordkeuze. Een sportman zal je dat nooit horen zeggen”, zegt vader Johan Vanheusden aan HLN. “Voor ons is dat een hele eer dat hij werd opgeroepen. Mij flatteert dat ook, hoor. Het is een teken van vertrouwen én het wil zeggen dat hij een goede indruk gemaakt heeft. Ze weten daar ook hoe Zinho is, natuurlijk. Hoe ‘sjiek’ is dat om tussen al die grote namen te lopen.”

Of Vanheusden na een jaar met veel blessureleed klaar is om een EK te spelen is maar zeer de vraag. “Die beslissing ligt bij de bondscoach. Hij zal hem elke dag aan het werk zien. Ik weet dat Zinho er in zijn hoofd honderd procent klaar voor is. Hij heeft een ongelofelijke ambitie, dat kan je je niet voorstellen.”

De ontgoocheling zou dan ook groot zijn, want Vanheusden wil absoluut naar het EK. “Ja, maar hij zou het wel begrijpen. Innerlijk zal hij het moeilijk hebben. Logisch, toch? Je land vertegenwoordigen is ook het mooiste wat er is. We hebben geleerd om niet te fel vooruit te kijken. Anders loert een ontgoocheling om de hoek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties