Noord-Ierse bondscoach in opspraak na stereotiepe opmerking richting vrouwenvoetbal

Noord-Ierse bondscoach in opspraak na stereotiepe opmerking richting vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

Het jaar is 2022 maar de stereotypen en stigmatisering van de vrouwen zijn de wereld nog lang niet uit.

Zelfs niet bij de mensen die dagelijks werken met vrouwen. Want Kenny Shiels, Noord-Iers bondscoach van de vrouwen is in het oog van de storm gekomen naar aanleiding van een uitspraak die hij dinsdagavond deed op een persconferentie.

Het vrouwenteam van Noord-Ierland verloor dinsdag met 0-5 van Engeland na doelpunten in minuut 26, 52, 60, 70 en 79. Volgens Shiels valt daar een patroon in te bespeuren. "Wanneer vrouwen een doelpunt tegen krijgen, zal er sneller een volgend vallen want vrouwen en meisjes zijn emotioneler en zullen er mentaal meer problemen mee hebben", klinkt het.

Arsenal-legende Ian Wright was er snel bij om een foto van zichzelf te delen al wenend op het voetbalveld. En ook veel anderen reageerden op de uitspraken van Shiels.

Ondertussen is er zelfs al een officieel statement met excuses uitgestuurd.

"Ik wil me excuseren voor mijn reactie na de wedstrijd van gisteren en voor de ophef die het veroorzaakt heeft. Gisterenavond was een speciale gelegenheid voor het vrouwenvoetbal in Noord-Ierland. Ik ben fier dat ik een team kan coachen dat een rolmodel is voor zovelen in het land. Ik ben een voortrekker van het vrouwenvoetbal en wil me blijven engageren om kansen te creëren voor vrouwen en meisjes om het beste van zichzelf te kunnen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties