Kompany praat over mogelijke transfer van Sambi én interesse in Anderlecht-jongeren: "Ik volg hen op de voet"

Kompany praat over mogelijke transfer van Sambi én interesse in Anderlecht-jongeren: "Ik volg hen op de voet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany promoveert met Burnley FC naar de Premier League. Het clubicoon van RSC Anderlecht deed dat met enkele jongens met een paars-wit verleden. En ook in de toekomst zal dat het geval zijn bij de clubs waar hij manager is.

Bart Verbruggen kon Vincent Kompany niet strikken, maar met Josh Cullen en Enock Agyei haalde hij meteen twee spelers van RSC Anderlecht naar Burnley FC. Daarnaast hebben ook Samuel Bastien en Taylor Harwood-Bellis een paars-wit verleden. Wie volgt er nog? 

“Ik ga het heel simpel houden”, aldus Vincent Kompany in Café Constant. “Ik volg elke speler met een verleden bij Anderlecht. Ik probeer op te volgen hoe ze evolueren. Of ik nog spelers zal halen? Dat kan zeker en vast gebeuren.”

Ik volg het parcours van Albert Sambi Lokonga op de voet, maar dat wil niets zeggen over een transfer voor volgend seizoen

Vincent Kompany

Albert Sambi Lokonga is zo’n speler die gelinkt wordt aan Burnley. De voormalige aanvoerder van Anderlecht zit op een zijspoor bij Arsenal FC, terwijl er (wellicht) geen vervolg komt aan zijn uitleenbeurt aan Crystal Palace. 

“Ik volg het parcours van Sambi uiteraard op de voet”, besluit Kompany. “Maar dat wil niets zeggen over een transfer voor volgend seizoen. Sambi was een héél grote belofte, maar hij kende een zware blessure én kwam terug.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties