Crisis op Neerpede? Anderlecht-jeugdopleiding troeft Genk én Club Brugge af en is nog steeds de absolute nummer één

Crisis op Neerpede? Anderlecht-jeugdopleiding troeft Genk én Club Brugge af en is nog steeds de absolute nummer één
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is nog steeds de Belgische nummer één wat betreft de jeugdopleiding. De Belgische recordkampioen krijgt opnieuw het hoogste cijfer van de Pro League. Club Brugge en KRC Genk vervolledigen het podium.

Nochtans kreeg de jeugdopleiding van RSC Anderlecht de voorbije maanden klappen. De hoofdstedelingen zagen enkele talenten vertrekken op Neerpede en voor onder meer Club Brugge en KRC Genk kiezen. Desalniettemin blijft de paars-witte jeugdopleiding de nummer één van België én top in Europa.

Het Laatste Nieuws laat weten dat de paars-witte jeugdopleiding opnieuw de hoogste quotering heeft gekregen van de Pro League. Anderlecht kreeg 458,5 punten en houdt op die manier Genk en Club Brugge af met respectievelijk 393,2 punten en 354,66 punten.

Infrastructuur, trainers en... doorstroming

Voor de volledigheid: het puntentotaal wordt berekend op basis van inspanningen, infrastructuur, gediplomeerde trainers én uiteraard ook op basis van de doorstroming van spelers naar profclubs in België en in het buitenland. Vooral op die laatste parameter scoort Anderlecht heel goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties