Club Brugge ziet licht aan het einde van de tunnel: Nieuw stadion komt steeds dichterbij!

Club Brugge ziet licht aan het einde van de tunnel: Nieuw stadion komt steeds dichterbij!

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het nieuwe stadion van Club Brugge heeft al aardig wat voeten in de aarde gehad. Al kan mogelijk binnenkort de eerste spade in de grond.

Volgens Het Nieuwsblad gaat Club Brugge in september een nieuwe aanvraag indienen bij Vlaanderen voor een nieuw stadion. Dit zou er één zijn met 40.000 zitjes. Een noodzakelijk iets voor Club Brugge dat momenteel in een versleten Jan Breydel speelt en met een nieuw stadion extra inkomsten wil genereren. 

Club Brugge organiseerde dinsdagavond een nieuw buurtinformatiemoment. Daar waren 270 buurtbewoners aanwezig. Zij luisterde naar de nieuwe, aangepaste plannen van Club Brugge nadat de vorige keer 16 buurtbewoners een bezwaar indienden. 

Vlaanderen zou al tegen nieuwjaar de nieuwe omgevingsvergunning kunnen goedkeuren. Al is het vanaf dan bang afwachten voor Club Brugge. De buurtbewoners krijgen namelijk 45 dagen de tijd om beroep in te dienen tegen de nieuwe omgevingsvergunning. Dan gaat het dossier terug naar de Raad voor Vergunningsbetwisten. De vorige procedure liep daar 19 maanden. 

Club Brugge hoopt om in het voorjaar van 2024 beginnen te bouwen. Het seizoen 2026-2027 zou het nieuwe stadion dan klaar zijn. Ondertussen blijft Club Brugge in Jan Breydel spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties