Gheysens moet zijn portefeuille niet meer zo wijd open trekken: CL-kwalificatie brengt financiële rust met zich mee

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Gheysens moet zijn portefeuille niet meer zo wijd open trekken: CL-kwalificatie brengt financiële rust met zich mee
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp heeft de poort van de Champions League open gebeukt. The Great Old krijgt daardoor vele miljoenen binnen, de volgende stap naar zelfbedruipend te worden.

Antwerp heeft sowieso recht op 16,8 miljoen euro. De Antwerpenaren krijgen 15,64 miljoen startgeld en nog eens 1,134 miljoen voor de tienjarencoëfficiënt. Die ligt opmerkelijk lager dan die van Club Brugge vorig seizoen, maar blauw-zwart heeft natuurlijk heel wat meer Europees gespeeld. 

Ook van de marketpool krijgt Antwerp nog geld, maar het is nog niet geweten hoeveel dat zal zijn. Het zal waarschijnlijk ergens rond de 1,8 miljoen euro liggen. En dan zijn er nog de sportieve bonussen in de poulefase: 2,8 miljoen voor winst, 930.000 voor een gelijkspel. Als Antwerp de volgende ronde haalt, komt er nog eens 9,6 miljoen bij.

En voor de optimisten: 10,6 miljoen voor de kwartfinale, 12,5 miljoen voor de halve finale, 15,5 miljoen voor de finale en 20 miljoen voor CL-winst.

Geen 47,5 miljoen

Het betekent dat Paul Gheysens veel minder geld zal moeten pompen in de club dan eerst gepland. De kapitaalsverhoging van 47,5 miljoen euro werd daarom al uitgesteld. Antwerp boert immers goed en heeft ook nog een enorme waarde aan spelerspotentieel rondlopen.

Denk maar aan Arthur Vermeeren, Jean Butez, Mandela Keita, Jurgen Ekkelenkamp... Daarom kijken ze op de Bosuil de kat nog uit de boom. Gheysens ziet het allemaal graag gebeuren, want dit is waarom hij Marc Overmars binnenhaalde: de club zelfbedruipend maken. 

Dat kostte eerst geld, maar eens alles - ook het stadion - in orde is, heeft Antwerp alles om uit te groeien tot een gezonde en sportief sterke Belgische topclub.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties